Dag 12

Idag är det måndag och dag 12 på min viktminskningsprocess. Idag har jag varit och vägt mig igen, vågen visade på ytterligare -2kg. Därmed har jag nu gått ner 5,1kg på 12 dagar, bra jobbat Amanda. Kommer faktiskt inte skriva så mycket mer ikväll, är så otroligt trött och bara längtar efter att få krypa ner under täcket. Hoppas att ni har överseende med detta.

Kram Amanda

Dag 11

Har varit väldigt slarvig med att uppdatera i helgen så ska försöka göra en sammanfattning över vad som hänt de senaste dagarna. Fredagen började med en rask promenad tillsammans med Eva, sen blev det tentaplugg några timmar för att sedan cykla till bästa Hanna och umgås lite, precis vad jag behövde. På kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt med familjen, kikade lite på tv och så.

Igår, lördag, startade jag dagen med en promenad med Olle, sen blev det lite plugg, sen åkte jag hem till bästa Louise en sväng för att mysa lite och dricka kaffe. Klockan 16 var det match på schemat, Färjestad - HV71, jag tänker inte ens kommentera detta. På kvällen var jag lite chaufför och tog det allmänt lugnt, med lite bad, film och mys med Olle.

Idag är det söndag, förmodligen veckans tråkigaste och segaste dag. Jag och Eva startade dagen med tipspromenad på berget, därefter har jag stor del av dagen legat under två filtar och varit frusen. Snart ska jag och Eva åka till gymmet för att träna styrka en timme. Senare ikväll ska jag och Eva se på film och ha lite mys.

Imorgon åker jag tillbaka till Örebro igen, känns lite sisådär faktiskt. Så skönt att ha familjen nära när det går lite upp och ner. Det är också dags för andra vägningen på xtravaganza imorgon, spännande men väldigt pirrigt. Skriver imorgon kväll hur det har gått.

Kram på er!

Dag 8

Idag är det dag 8 och jag har gjort över en vecka på min shake/sopp-diet. Glömde totalt bort att skriva igår, kom på det när jag låg i sängen och skulle sova och då orkade jag inte starta datorn igen. Känner att jag mår bättre och bättre för varje dag som går, hungerkänslorna försvinner mer och mer och mitt psyke är på topp. Måste även få lägga till att jag är riktigt stolt över mig själv, känner mig stark.

Tillbaka till gårdagen eftersom jag glömde skriva då, var i skolan på dagen och hade redovisning. Det gick mycket bra och vår grupp var nöjda. På eftermiddagen var jag lite "hängig" i kroppen, frös som bara den och var skakig. Förmodligen slarvade jag lite med mängden rekommenderat vattenintag när man går på denna dieten. Blev dock bättre närmare kvällen, då blev det en sväng fram till stan för att handla lite på Akademibokhandeln, sen gick jag även till Xtravaganza för att köpa mer shakes och soppor. Hade också ett långt och trevligt samtal med min "coach" där, vilka fantastiska människor det fanns säger jag bara.

Och nu till denna dagen. Startade dagen med att sätta mig på tåget hem till Tidaholm och min underbara familj. Gissa vem som blev glad när jag kom hem? Olle såklart! Ska bli mysigt att få sova med honom i natt. Strax efter klockan 17 åkte jag och Eva till gymmet för att köra spinning, tro det eller ej, men det gick GRYMT BRA! Trodde verkligen inte att jag skulle orka någonting med tanke på hur lite kalorier jag intar per dag. Bar på en helt underbar känsla genom hela passet och efteråt bar jag på en massa härlig energi. Efter träningen var det hockeykväll hemma på Sälgstigen, Skellefteå - Färjestad. Efter både sudden death och straffar blev det till slut seger till Färjestad, underbart!

Imorgon ska dagen startas med en promenad med Olle. Sen blir det tentaplugg och lite senare på eftermiddagen ska jag äntligen få träffa Hanna igen, vi ska ta en promenad och sen dricka kaffe. Är alltid lika roligt att träffa henne och det slutar alltid med att jag har träningsvärk i magen dagen efter på grund av allt skratt. Borde därmed leva ganska länge då det sägs att ett gott skratt förlänger livet.

Nu mina kära vänner ska jag sätta punkt här och krypa ner i sängen med Olle.

Kram på er!

Dag 6

Idag är det tisdag och det har varit en bra dag. Har varit i skolan mellan 9 och 14, lyssnade först på 3 redovisningar och sen övade min grupp på våran redovisning som vi ska ha imorgon. Det känns bra men det är alltid lite smått pirrigt såklart. För övrigt har jag det varit en ganska lugn dag, måste erkänna att jag har lite träningsvärk efter gårdagens styrkepass.

Imorgon är det onsdag, då är det först skola på förmiddagen, sen på eftermiddagen blir det en promenad till stan för att uträtta några ärenden. På kvällen ska jag packa lite för på torsdag morgon går tåget hem till familjen. Nu ska jag ringa till mamma och sen blir det lite tv-tittande innan läggdags.

Kram Amanda

Dag 5

Idag är det måndag och dag 5 och jag har varit på mitt första gruppmöte. Det gick mycket bra och det var väldigt intressant. Upptäckte också att jag hade missuppfattat själva konceptet en aning, trodde nämligen att jag skulle äta dessa soppor/shakes i flera månader men så var det visst inte, utan det blir bara ett par veckor framåt för att få en riktig start. Sen efter ett par veckor blir det några mindre måltider och så. Känns väldigt spännande. Efter mötet fick jag ställa mig på vågen, och den visade att jag hade gått ner 3,1 kg på 5 dagar, så otroligt kul, det känns nästan overkligt. Det gav mig verkligen en kick att fortsätta med det här. Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen och sen blir det läggdags.

Kram Amanda

Dag 4

Nu har jag gjort mer än halva veckan och den här dagen har känts lite bättre än dom andra. Jag har inte haft lika mycket hungerkänslor idag och kroppen har känts en aning piggare. Blev en promenad nu ikväll tillsammans med Linn, det var mycket skönt. Nu ska jag strax värma min sista soppa för idag och sätta på ett avsnitt av Andra Avenyn. Sen får det bli en snabb dusch innan läggdags. Imorgon blir det skolan en sväng på dagen och på kvällen ska jag till xtravaganza för mitt första gruppmöte och lite träning, ser fram emot det.

På torsdag ska jag åka hem till min underbara familj och vara där över helgen. Ska bli underbart att få gosa med min favorit, passar på att lägga upp en bild på honom här.


Dag 3

Jaha, då börjar dag 3 lida mot sitt slut, tacka gudarna för det säger jag bara. Har varit en riktigt deppig dag, har varit otroligt trött och tårarna har trängt sig fram vid några tillfällen. Även tankar som "jag kommer aldrig mer få äta" och "jag kommer få äta dom här sopporna/shaksen resten av mitt liv" har farit runt i huvudet hela dagen. Även fast jag vet att ingen utav dessa tankar stämmer så vill dom ändå vara där och störa mig titt som tätt. Trots en deppig dag kände jag att jag var tvungen att hitta på något ikväll, inte kunde jag väl sitta hemma och tycka synd om mig själv hela kvällen. Så därför blev det som jag skrev igår bio, "En dag", tillsammans med Malin. Snacka om underbar film, precis sådana filmer jag älskar. Fick under filmen gömma mig lite i min halsduk för att det inte skulle höras hur jag grät. Precis innan filmen började och också lite i början av den var det riktigt tufft att se alla runt omkring en sitta och äta på något, höra alla prasslande godispåsar och se alla stora byttor med popcorn. Själv fick jag sitta där och smutta på en liten Loka. Men så kom jag på mig själv med att tänka "jag är väl på bio för att se på film, inte för att äta?" Bra Amanda. Och tack Malin för ditt fantastiska stöd. Nu ska jag gå och lägga mig, gäspar som bara den.

Kram på er!

Amanda

Dag 2

Då börjar dag 2 lida mot sitt slut, jag har varit hungrig hela kvällen men psyket har varit på topp i stort sett hela dagen vilket har hjälpt en hel del. För övrigt har det varit en bra dag, Malin och Freddi var här en liten sväng ikväll och höll mig sällskap.

Imorgon blir det troligtvis en sväng till stan på dagen och sen på kvällen ska jag och Malin på bio, vi ska kolla på "En dag", ett romantiskt drama.




Nu ska jag gå och lägga mig i hopp om att somna ifrån min kurrande mage.

Kram Amanda

Ny blogg

Idag har jag startat en ny blogg, den ska främst handla om min viktminskning som jag nyligen har påbörjat, men också om mina studier, träning och annat som ingår i min vardag.

I helgen bestämde jag mig för att jag måste göra en förändring, jag trivs inte med mig själv och då syftar jag främst på min storlek. Så i måndags ringde jag till xtravaganza viktcenter här i Örebro och fick en tid för lite information och sådant redan dagen därpå. Så på tisdagen klockan 10 klev jag för första gången in på xtravaganzas anläggning och träffade där en jättetrevlig tjej som visade mig runt och berättade om deras koncept och så. Eftersom jag redan hade bestämt mig och var supertaggad på detta så bokade vi in en tid på onsdagen för en så kallad uppstart. Så på onsdagen klockan 19 gjorde jag mitt andra besök för väga mig, mäta mig och gå igenom det som skulle bli mina nya vanor framöver. Igår satte jag igång med ett program som heter tjugo6  och med så kallad helfart, vilket innebär 3 soppor/shakes om dagen + en himla massa vatten. Gårdagen var lite småtuff måste jag erkänna, hade hungerkänslor i stort sett hela dagen men psykiskt var jag på topp.

Idag är det dag 2 på min viktminskningsresa och jag startade dagen med en jordgubbsshake, blev faktiskt förvånad över hur god den var. För ett litet tag sedan avnjöt jag en kycklingsoppa, den var inte fy skam den heller faktiskt. För övrigt idag så har jag varit otroligt trött, frusen och skakig men psykiskt har jag mått helt okej, skönt.

Nu ska här tändas lite ljus och förbereda för fredagsmys, blir kanske en kopp te eller ett glas kolsyrat vatten för att lyxa till det lite.

Kram Amanda

RSS 2.0